• Home
  • /
  • Apartments
  • /
  • Freshly Remodeled Apartment Gets Rid Of Walls To Make Better Use Of The Floorspace
The kitchen is now wider and directly connected to the living room

Freshly Remodeled Apartment Gets Rid Of Walls To Make Better Use Of The Floorspace


The homeowners of a 90 sq. meter condo from Sao Paulo, Brazil have been fairly sad with the present format and total construction of their dwelling and rightfully so. The place had two bedrooms, a lounge, a kitchen and a toilet they usually have been separated and tiny which made them uncomfortable and restricted the kind of actions that might happen in them. After doing their justifiable share of analysis, the homeowners selected to work with studio INA Arquitetura and began planning a rework.

The kitchen is now wider and directly connected to the living room View in gallery
The kitchen is now wider and instantly related to the lounge

The objective was to one way or the other create wider areas and to thus provide room for receiving visitors and doing numerous actions with them with out being restricted by the format or the scale of the widespread areas. All needed to be achieved inside three months so planning and following a schedule was necessary. 

An exposed support column serves as a visual separator between the living room and the kitchen and dining areas View in gallery
An uncovered help column serves as a visible separator between the lounge and the kitchen and eating areas

One of many main adjustments that have been made was to do away with one of many bedrooms. As a result of there was a structural column between this bed room and the lounge these two areas couldn’t be adequately mixed. Because of this, another resolution was discovered, to hyperlink the 2 bedrooms collectively and to create a single massive one. The kitchen was additionally enlarged. The one which separated it from the lounge was eliminated and an open plan design was chosen. The tiled ground floor was prolonged and this created a extra ethereal and versatile house on the whole.

The two small bedrooms were combined into a single large one with a warm and welcoming decor View in gallery
The two small bedrooms have been mixed right into a single massive one with a heat and welcoming decor
The color palette chosen for the new enlarged bedroom is based on warm and earthy tones which create a very relaxing and cozy ambiance View in gallery
The shade palette chosen for the brand new enlarged bed room is predicated on heat and earthy tones which create a really stress-free and comfy ambiance

Additionally, to make it look extra like a contemporary kitchen, built-in home equipment and a easy shade palette have been chosen. These huge adjustments together with quite a few smaller ones allowed these condo homeowners to make higher use of their dwelling. 

The tiled floor surface in the kitchen was expanded and now also covers this dining area View in gallery
The tiled ground floor within the kitchen was expanded and now additionally covers this eating space
The use of white for the upper cabinetry in the kitchen helps to make this space appear larger and more open View in gallery
The use of white for the higher cabinetry within the kitchen helps to make this house seem bigger and extra open
The wood is a beautiful and timeless material which in this particular contexts helps to create a modern decor View in gallery
The wooden is an attractive and timeless materials which on this specific contexts helps to create a contemporary decor
The living room has a more colorful style with various light nuances and pastels sprinkled around the area View in gallery
The lounge has a extra colourful fashion with numerous mild nuances and pastels sprinkled across the space
The new larger bedroom now also has space for a cozy reading corner and a workstation with a desk and lots of shelves View in gallery
The new bigger bed room now additionally has house for a comfy studying nook and a workstation with a desk and plenty of cabinets



Source link

Leave a Reply